EGLENCE YERI elanur-fatos-kübra |
|
| hatırla sevgili haberler | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
princess' özel üye
Mesaj Sayısı : 115 Kayıt tarihi : 11/02/08 Yaş : 30 Nerden : ♠ ♣ ♥
| Konu: hatırla sevgili haberler Salı Şub. 12, 2008 10:54 am | |
| hatırla sevgili hakkındaki herşeyi burada bulabilirsinizz... | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:16 am | |
| Hatırla Sevgili'deki Yaşar, benim!
Yazar Mümtaz’er Türköne, Hatırla Sevgili’nin senaryo danışmanlarından biri. Sağ görüşlü genci oynayan Yaşar’la ilgili sahnelerde senarist Nilgün Öneş’e diyalog önerilerinde bulunuyor. Ancak Yaşar’ın durumu, Türköne’nin gençliğine çok benziyor. Türköne, “Gençliğimde ben de militandım. Yaşar dünyanın fikirle değişeceğine inanan biri. İşte o benim.” diyor. Hatırla Sevgili, başladığı günden beri eleştirilen bir dizi oldu. Ne sağcılar memnun kaldı diziden ne de solcular. Ancak dizide sağcıların da, solcuların da çok sevdiği bir karakter var; sağ görüşlü genci oynayan saf Anadolu çocuğu Yaşar... Yaşar’ı bu kadar gerçekçi kılan, sadece 26 yaşındaki Umut Kurt’un başarılı oyunculuğu değilmiş meğer! Yaşar, dizinin senaryo danışmanlarından Mümtaz’er Türköne’nin gençliğine tıpatıp benziyor. ‘Dizide Yaşar’dan sorumlu danışmanım.’ diyen Mümtaz’er Türköne, “Gençliğimde ben de militandım. Yaşar dünyanın fikirle değişeceğine inanan biri. İşte o benim.” diyor.
Yaşar, sağ görüşlü gençleri iyi karakterize ediyor mu?
Umut’un (Kurt) oyunculuğunu çok beğeniyorum. Sağ görüşlü adam nasıl durur, yürür, konuşur, nasıl cool takılır… Bunların hepsini Yaşar’da görüyoruz. Mimiklerde, vücut dilinde iyi gözlemler yapmış. Sağ görüşlü öğrenciler hakikaten Yaşar gibi davranır. Dizide zaten solcu ve sağcı militanların vücut dili çok iyi işleniyor.
Siz de gençliğinizde öyle miydiniz?
Cool ve derin bakardık. Bakışlarımıza sanki bir şey varmış gibi hava verirdik. Mesela Harun, Deniz ve Yaşar karşılaşıyor, birbirlerini kesiyorlar. Hakikaten o dönemin bakışmaları öyleydi.
Sizin de Harun ya da Deniz gibi arkadaşlarınız var mıydı?
Lisedeyken vardı. Üniversite yıllarında karşı kamplara düştük. Dizide Yaşar’ın çocukluk arkadaşı Harun’u kaçırıyorlar. Yaşar, Harun’la konuşuyor. Bu çok manidar bir sahnedir. Benzer trajedileri o dönemlerde ideolojik kampların içindeki çoğu genç yaşamıştır. Harun’un Rus ruleti oynadığı sahnenin aynısına şahit oldum. Kara sevdaya düşmüş bir arkadaşımız, kız yüz vermemiş. İntihar etmeye kalkan o arkadaşın elinden silahı çekip aldım.
Senaryoya nasıl bir katkınız var?
Yaşar’la ilgili sahnelerde diyalog önerilerinde bulunuyorum. Ben biraz da dizide Yaşar’dan sorumlu danışmanım. O dönemlerde ben de militandım. Gençlik lideri deniyor bizim gibilere. Sonra Genç Arkadaş diye bir dergi vardı, onu hazırlıyordum. Kavga devam ederken ben yazma çizme işleriyle uğraşmaya başladım.
Yaşar’ın sizin gençliğinizle bir ilgisi var mı?
Yaşar, fikrî problemleri olan, dünyanın fikirle değiştirileceğine inanan birini temsil ediyor. O işte benim. O dönemlerde ‘kavga var, hadi gidelim’ denildiği zaman herkes gelirdi peşinizden, ama ‘fikri tartışmalar yapalım ya da dergileri taşıyalım’ dediğinizde kimseyi bulamazdınız. Solda da, sağda da durum aynıydı. Dolayısıyla gençler kavga ederek, dövüşerek bir şeyleri değiştireceklerine otomatik olarak inanıyorlardı, oysaki dünya düzenini ören fikirdir. Fikirle bir şeylerin değişeceği imajı dizide Yaşar’la anlatılıyor.
Yaşar’la Işık’ın evliliği, sağ ve sol arasında kalan bir aşk olması nedeniyle öne çıkıyor. Işık gibi aşkınız var mıydı?
Vardı ama sol görüşlü bir kızdı. Menekşe gözlüydü, kumraldı ve çok güzeldi. İdeolojik kamplaşma ve kutuplaşmalar ortaya çıktıktan sonra ayrıldık, ‘faşist oldum’ diye bana çok kızdı. Ayrılmayı bir kenara bırakın birbirimize düşman olduk. Solcu gençlerden biriyle görüşmeye başladı. Olaylar sırasında karşılıklı sloganlar atardık. Benim karşıma geçer, en önde bağırırdı.
Yaşar sizden daha şanslı görünüyor…
Yaşar tabii ki çok şanslı. Yaşar’a benim yaptığım hataları yaptırmıyorum çünkü. O hatalardan çıkardığım dersler var. Bir gün hiç unutmuyorum, çok gergin bir atmosferdeyiz, kavga çıkmak üzere… Kimse yerinden kıpırdamaya cesaret edemiyor, o kadar insanın arasından, o geldi, arkamdan yumrukladı beni. “Pis faşist, pis faşist” dedi. Arkamı döndüğümde menekşe gözleriyle karşılaştım, o gözler hâlâ aklımdadır.
Ne gibi hatalar yaptığınızı düşündünüz?
Kör olmak, önyargılı olmak, bu kadar düşman olmak sanıyorum sadece psikolojiyle açıklanabilir. 12 Eylül’den sonra hayatımın geri kalan kısmını o dönemi anlamaya ayırdım. ‘Neydi bizim yaşadıklarımız, bunları niye yaşadık?’ sorularına cevap aradım. Çok düşündüm, analiz ettim ve şu sonuca vardım; bizim hatamız değildi. Ne solcuların ne de sağcıların hatasıydı. Bizim de üzerimizde devletin yukarılarında bir iktidar oyunu. Sağ-sol düşmanlığının, provokasyonlarla oluştuğunu, iktidar mücadelesine destek olmak üzere üretildiğini anladım.
Somut bir örnek var mı?
Dizinin sol karakterlerden sorumlu danışmanlarından biri şöyle bir hikaye anlattı: Deniz Gezmiş ve arkadaşları tutuklanırlar ve yargılanmak üzere mahkemeye çıkartılır. Anlatan da yargılananlardan… ‘Davaya bakan yaşlı bir hâkimdi, mahkeme sırasında uyur kalırdı, biz birbirimize kâğıttan uçaklar yapıp atardık. Çünkü hepimiz çocuktuk.’ Bu çocuklar kendilerini sınıfta zannediyorlar; aynı zamanda silah taşımaktan, eylemden yargılanıyorlar. Bunların hepsi 20-25 arasında delikanlılar. Bu, provokasyondan başka bir şey değil.
Dizide Yaşar’ın dışındaki sağ görüşlü gençler kavgacı gösterildiği için eleştiriliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bence kavgacı gösterilmiyor. Solcular da kovboy gibi dolaşıyor ortalıkta, silahlar ellerinde, adam kaçırıyorlar. Çok dikkatli bakıldığında sağcı ve solcu gençlerin sunumu arasında çok ciddi farklar yok. Sağcılar, sağ tiplere bakıyorlar, solcular da sol tiplere. Kimseyi memnun etmek mümkün değil. Aslında yönetmen de, senarist de fotoğrafı tarafsız bir şekilde vermeye çalışıyor. Buna yapacak bir şey yok.
Sağ görüşlü gençlerin kız arkadaşları olmuyordu o dönemde değil mi?
Evet olmuyordu ama ülkücüler evlenecek kız bulmakta zorluk çekmezdi. Çünkü 68 kuşağı döneminde, orta yaşlı kadınlar, sağcı gençlere potansiyel damat adayı olarak bakarlardı. Ülkü Ocakları’nın ilk genel başkanından dinlemiştim. Eskişehirli hanımlar, ülkü ocaklarına üye olmuş. Çocuklar da sormuş, ‘Siz milliyetçiliği biliyor musunuz?’ diye. Tabii ki hiç alakaları yok. Demişler ki: “Burada çok iyi gençler var, bizim de kızlarımız var…” vs. Bu çocuklar Anadolu’dan gelmiş, hiçbirinin gözü açılmamış, hepsi birer gelincik yavrusu. Çok iyi eş olabilir gözüyle bakılıyor. Benim yaşadığım şey de bu. Şehirde yozlaşan ilişkiler vardır, taşradan gelen delikanlı saftır, temizdir, doğaldır. Şehirli kızlar bundan etkilenir...
Solcular, Yaşar’ı Deniz’den daha çok seviyor
Yaşar’ı nasıl buluyorsunuz?
Yaşar, bana göre o dönemde yaşamış birçok karakterin doğrularından elde edilmiş sentez bir karakter... İlk başlarda Yaşar sekiz bölümde oynayacaktı. Biraz kafa karıştırıp gidecekti. Ama çok sevildiği için kalmasına karar verildi. Işık’la evlenmesi sonradan eklendi senaryoya. Aslında Harun’la beraber olacaktı.
Bugünkü gençliğe çok uzak bir atmosfer o yıllar. Arkadaşlarınızla o dönemleri tartıştığınız oluyor mu?
Türkiye’deki gençlere asosyal ve apolitik gözüyle bakıyorlar. Asosyal olduklarını düşünmüyorum, apolitik hiç değiller. Bugünkü gençlik birbirlerine karşı daha hoşgörülü, insanî yönleri daha ön planda. Bir de eskisi gibi kimse onları yönlendiremiyor. Çünkü anne babalar kendi hatalarını çocuklarının yapmasını istemiyor.
Yaşar’la Işık evlendiler ve Yaşar namaz kılarken, Işık kocasını endişe dolu gözlerle bekledi. Bu sahneleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim setin kuaförü müezzinlik yapmış. Namaz hareketlerini onu gözlemleyerek yaptım. Kemal Tahir’in Yorgun Savaşçı romanında böyle bir sahne vardır. ‘Namaz kılsam mı, kılmasam mı?’ diye tereddüt eder ve onu da çok güzel bir şekilde anlatır. Böyle bir gece bir adam acele kılar namazını, ama Yaşar çok huşu içinde kılıyor. Hem de eşini uflatacak kadar yavaş… Işık’ın o bakışlarıyla iki ayrı dünya vurgulanmak isteniyor aslında. Işık hayatında namaz kılan birini hiç görmemiş, endişeli gözlerle bakmasını doğal karşılamak gerek.
Bıyığın size yakıştığı söyleniyor...
Kendimi bildim bileli bıyıklıyım. Bıyığı seviyorum, hoşuma gidiyor. Eskiden bıyık ideolojik bir tarz olarak algılanırdı. Artık böyle bakışlar kalmadı.
Yaşar’ın fan kulüpleri var. Size en çok kimler ilgi gösteriyor?
Dizideki dönemde yaşamış 40-60 yaş arasındaki bayanlar çok ilgi gösteriyor. Ama bu bayanların çoğu sol görüşlü. ‘Biz o dönemleri yaşadık, gerçekten de senin gibi insanlar vardı.’ diyorlar. Yaşar’dan etkileniyorlar. ‘Yaşar’ı Deniz’den daha çok seviyorum, Harun’dan daha haklı buluyorum.’ diyenler var. Solcu bayanların Yaşar’ı beğenmesi beni gerçekten mutlu ediyor.
Dizinin gençlerin tarihe ilgisini artırdığı söylenmişti. Siz ne öğrendiniz?
Dizi, bugüne tarihin bir parçası olarak bakmayı öğretti bana. O günü yaşayanların büyük kısmı hayatta. Aslında Hatırla Sevgili, o kuşak için bir geçmişle hesaplaşma, yeni kuşaklar için ise geçmişi anlama imkânı sunuyor. Ben gençlerin, yani benim kuşağımın bu diziyi daha yakından izlediklerini, kendi hayatları ile karşılaştırmalar yaptıklarını biliyorum. Sanıyorum bizlere de yaşananlardan dersler çıkartmak kalıyor.
Kaynak: Cumaertesi.zaman.com | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:18 am | |
| 'Hatırla Sevgili' yılın televizyon dizisi seçildi Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından verilen yılın ödülleri sahiplerini buldu. atv'nin sevilen dizisi 'Hatırla Sevgili'nin 'Yılın Dizisi' ödülünü aldığı etkinlikte, 19 dalda ödüle layık görülen radyo ve televizyoncuların isimleri, basın toplantısıyla duyuruldu. RTGD'nin internet sitesindeki oylama ve öğretim üyelerinin görüşleri doğrultusunda ödül almaya hak kazanan programlar açıklandı:
Yılın Televizyon Dizisi: ATV'de yayınlanan 'Hatırla Sevgili' Yılın Haber Bülteni: Mehmet Ali Brand yönetiminde Kanal D Ana Haber Yılın Haber Programı: Oğuz Haksever'in hazırladığı 've insan' - NTV Yılın Gece Bülteni: Fuat Kozluklu ile Moderatör - Kanal 24 Yılın Spor Programı: Şansal Büyüka - Maraton - LİG TV Yılın Magazin Programı: Canlı Canlı - Kanal D Yılın Show Programı: 'Haydi Gel Bizimle Ol - NTV Yılın Sabah Programı: 'Sabiha Akdemir ile İyi Sabahlar' TRT Yılın Yarışma Programı: Buzda Dans - Show TV Yılın Radyosu: Giray Güngör yönetimindeki Alem FM Yılın Yerel Televizyonu: Konya'dan yayın yapan KON TV Yılın Kadın Oyuncusu: Kanal D'deki 'Annem' dizisi oyuncusu Vahide Gördüm Yılın Erkek Oyuncusu: 'Köprü' dizisi oyuncusu Erdal Beşikçioğlu STAR Yılın Dizi Müziği: TRT'de yayınlanan 'Gönül Salıncağı' dizisi ile Kıraç Yılın Reklam Filmi: ****** reklamı ile İş Bankası - Haluk Bilginer Kaynak: Sabah.com.tr | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:22 am | |
| Dizinin Geniş Özeti ________________________________________ 50’li yılların sonu İstanbul...Şevket ve Rıza çocukluk arkadaşıdır. Şevket okumuş savcı olmuş, Rıza ise Menderes’in teklifiyle Milletvekili olmuştur.
Demokrat Parti milletvekilliği iki arkadaşın arasına mesafe koyar. Çocuklarının evlilik kararları da ortaya çıkınca nezaketle ilişkilerini sürdürürler. Yasemin ve Ahmet yıllar sonra karşılaşırlar. Birbirlerine aşık olur ve nişanlanırlar. Yüzüklerini Adnan Menderes takar. İki genç arkadaşlarıyla bir haftasonu Ada’ya gider ve bu gezide birlikte olurlar. Türkiye 27 Mayıs sabahı bambaşka bir güne uyanır. Demokrat Parti iktidardan indirilmiştir. Şevket göreve çağrılır. Kader iki çocukluk arkadaşını mahkemede karışılaştırır. Menderes ve yanındakiler yargılanırlar. Menderes asılır. Rıza ise ağır ceza alır. Ahmet ve Yasemin birbirlerinden koparlar. Ayrılığa dayanamayan Ahmet, Yasemin’le konuşur. Aşklarını sürdürmeyi teklif eder.Yasemin Ahmet’e şiddetle karşı çıkar. Yasemin hamile olduğunu öğrenir. Necdet umutsuz aşkının yardımına koşar ona evlenme teklif eder. Ahmet, bunu öğrendiğinde perişan olur. O da Ayla ile yakınlaşır ve evlenir. Ayla’nin hastalığı neticesinde çocuk sahibi olamazlar. Ahmet yıllar sonra aslında bir çocuğu olduğunu öğrenecektir. Dönemin Türkiyesi’nin yakın tarihi ve Ahmet ve Yasemin’in bu hüzünlü aşk hikayesini anlatan “Hatırla Sevgili” atv’de başlıyor | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:25 am | |
| İki erkeği birbirine düşürdü
Beren, tıpkı dizisindeki gibi önce Cansel Elçin ile sonra da Okan Yalabık'la aşk yaşamaya başladı Televİzyon'da yaşanan aşkları görünce çoğu zaman, 'Türk filmi işte' der geçeriz! Ama Hatırla Sevgili dizisinde aynı seti paylaşan Beren Saat (Yasemin), Cansel Elçin (Ahmet) ve Okan Yalabık (Necdet) arasındaki aşk trafiği bu kez bakış açısını değiştirdi.
FİLMDEKİ AŞK!
Dizide senaryo gereği Yasemin, Ahmet ile yakınlaşıyor. Onun bir daha geri dönmeyeceğini düşünmeye başladıktan sonra da Necdet ile hayatını birleştiriyor. Aynı zamada arkadaş olan Ahmet ile Necdet bu yüzden birbirine düşman oluyor...
GERÇEK OLDU
İşte dizideki bu sahne, gerçek hayatta da tekerrür etti. Beren Saat önce Cansel Elçin ile aşk yaşamaya başladı ancak bir süre sonra gönlünü Okan Yalabık'a kaptırdı. Cansel şimdi Okan-Beren çiftine dizi seti dışında 'merhaba'yı bile kesti. | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:29 am | |
| Okan Yalabık'ın aşk intikamı acı oldu Dizi oyuncularının gerçek hayatta yaşadıkları, dizilerde canlandırdıklarından daha renkli oluyor bazen. İşte çarpıcı bir örnek. 2005'in yazında Okan Yalabık'ın sevgilisi Begüm Birgören'di... Birgören sonra "Kırık Kanatlar"da birlikte oynadığı Cansel Elçin'e gönlünü kaptırınca Yalabık'tan ayrıldı. Birçok dizi aşkı gibi "Kırık Kanatlar"daki Elçin - Birgören aşkı da diziyle birlikte bitti. Cansel Elçin, "Kırık Kanatlar"dan sonra "Hatırla Sevgili" dizisine başladı. Dizi başladıktan bir süre sonra Elçin bu kez "Hatırla Sevgili"deki başrol arkadaşı Beren Saat'e kaptırdı gönlünü. Ama bu aşk da uzun ömürlü olmadı. Elçin'le yolları ayrılan Saat'in yolları bu kez kiminle birleşti dersiniz? Elçin'den Birgören rövanşını almak için fırsat kollayan Yalabık'la... "Hatırla Sevgili" ve asla unutma: "İntikam yemeği soğuk yenir." Ve "Hiçbir senaryo gerçekten daha ilginç değildir". | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:31 am | |
| ÖLEN SEVGİLİSİ İÇİN ŞİİR YAZAN BEREN SAAT'İN HAYALİ, BUNLARI BİR KİTAPTA TOPLAYIP ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK... ''HATIRLA SEVGİLİ'' dizisindeki oyunculuğuyla bir kez daha dikkat çeken Beren Saat, iki yıl önce sevgilisi Efe'yi bir trafik kazasında kaybetmişti.''En büyük aşkım'' dediği sevgilisinin anısına şiir yazan Saat, bunları bir kitapta toplayıp ölümsüzleştirmek istiyor... __________________ | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:33 am | |
| Bu yılın en başarılı dizisi: Hatırla Sevgili Atv'nin sevilen dizisi 'Hatırla Sevgili' sezon finaliyle bugün ekrana veda ediyor. İlgiyle izlenen ve yeni bölümleri eylül ayında başlayacak olan dizinin oyuncu kadrosu ve teknik ekibi, Fishmekan'da veda yemeği yedi.
SERAP EREN: İnsanı rahatlatan, nostalji yaşatan super bir dizi. Oyuncular da mükemmel. Uzun zamandır Cansel Elçin kadar güzel bakan bir erkek görmedim. Yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum.
SABAHAT AYDINER: Bu yıl seyrettiğim dizilerden en güzeliydi. Yakın tarihi ve masum bir aşkı anlatması, diziyi benim için vazgeçilemez hale getirdi.
OYA YILDIZ: Bu dizideki kadın oyuncular süper!
ŞENER TOK: Bütün oyuncular süperdi ama Okan Yalabık benim bir numaralı favorim oldu. Karşılıksız seven birini muhteşem oynamış. Yeni sezonu iple çekeceğiz. atv'ye de bize böyle kasmayan, sakin ve mutlu bir dizi seyrettirdikleri için teşekkür ediyorum.
SEMRA ALACAN: Bu yılın en güzel, en zarif, en kibar dizisi.
NİLGÜN ESMER: 12 Eylül döneminde üniversitede benzeri siyasi olayları bizzat yaşamış biri olarak; anlatımı, kurgusu ve siyasi olaylara objektif bakışını masum bir aşk ilişkisi paralelinde sıkmadan anlattığı için tüm ekibi kutlarım | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler C.tesi Şub. 16, 2008 10:35 am | |
| 'Hatırla sevgili' 12 Eylül'le bitecek ________________________________________ 27 Mayıs ihtilali ile başlayarak Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan 'Hatırla Sevgili' yeni yayın dönem için gün sayıyor.Cuma günü son bölüm tekrarı ile izliyici karşısına çıkacak dizinin yeni bölümleri 14 Eylül'de ekrana gelecek.'Hatırla Sevgili',tarihe 'kanlı pazar' olarak geçen,16 Şubat 1969'da Taksim'de Amerikan filosunu protesto eden solcu öğrencilerle sağcı çğrenciler arasında çıkan olaylarla başlıyor.Şubet sonunda 1972'lere gelecek olan dizide idamlar ve gözyaşı eksik olmuyor.
Bülent Ecevit,Demirel veMahir Çayan gibi dönemin önemli isimlerininserüveni,dizinin ilerleyen bölümlerinde izleyiciyle buluşuyor.Yeni dönemde pek çok süprizlerinin olacağını söyleyen dizinin proje tasarımcısı Tomris Giritlioğlu,'Süprizler var ama bunları şimdi söylemek istemiyorum.Çünkü o süprizler şubatta ekrana gelecek.Bugünü çok ilgilendiren ve şimdiki siyaseti kuran insanların gençlikleri olacak.Ve 'Hatırla Sevgili' hazıranda, 80 darbesiyle sona erecek' diyor.
ZAMAN
| |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler Paz Şub. 17, 2008 9:18 am | |
| Sağcıydım Deniz Gezmiş rolüyle değiştim
Deniz Gezmiş rolü için 10 yıl bekledim GÜNGÖR KARAKUŞ - SABAH
atv'nin dönem dizisi 'Hatırla Sevgili'de, Deniz Gezmiş'i canlandıran Barış Koçak: Üniversite yıllarında sağcıların arasındaydım. Dizi sayesinde, kişiliğim ve hayat felsefem de Deniz Gezmiş'e benzemeye başladı.. atv'nin iki sezondur beğeniyle izlenen dönem dizisi 'Hatırla Sevgili'de Deniz Gezmiş'i canlandıran Barış Koçak, 10 yıldır bu rolü beklediğini söyledi. Mustafa Kemal Üniversitesi Elektronik Bölümü'nden mezun olduktan sonra memleketi İzmir'de 7 yıl boyunca sağlık teknikerliği yaptığını anlatan 30 yaşındaki Koçak, "Deniz Gezmiş'e olan benzerliğimin farkındaydım. Bir gün onun hayatının anlatıldığı bir sinema filminde oynamanın hayallerini kuruyordum. Bu teklif dizi için geldi" dedi.
HÜMANİSTLİĞİ SEÇTİM Üniversitede okurken sağcı kesimin arasında bulunduğunu itiraf eden Barış Koçak, "Üniversiteden sonra ise hümanist olmaya çalıştım" diyerek hayat görüşüne dair şunları söyledi: "Antakya'da okurken solcu arkadaşlarım da vardı ama daha çok sağcı öğrencilerle takılıyordum. Ancak hiçbir zaman ön planda olmadım. Bu diziden önce de sağ kesime yakın bazı kanallarda, ufak tefek reklam ve dizi projelerinde yer aldım."
ONDAN ÇOK ETKİLENDİM Barış Kocak, internette dizi ile ilgili bazı forumlarda kendisinden Deniz Gezmiş'in ideolojisine ters birisi olarak söz edilmesine çok üzüldüğünü söyledi ve ekledi: "Sanatçılar rollerini alırken ideolojik davranamazlar. Ben üniversiteden sonra felsefe olarak kendime insan sevgisini seçtim. Diziyle birlikte Deniz Gezmiş'ten çok etkilendim. İnsanlık için çok hayırlı işler yapmaya çalıştı, onun hakkı ödenemez..." 'Hatırla Sevgilisi' dizisinin ardından Deniz Gezmiş'i iyi bir sinema filminde canlandırmak istediğini kaydeden Koçak, "Dizide Deniz ve o dönemle ilgili canlandıramadığımız birçok konu var. Ben bu projeden çok para almıyorum. Bu işi gönülden yapıyorum. Aslında benim maddi anlamda çok büyük beklentilerim yok. Ama oyunculuğa dair hedefim iyi sanat filmlerinde ve kaliteli dizilerde rol almak" diye konuştu.
MADDİ BEKLENTİM YOK Oyuncu olmak için herhangi bir sinema ya da tiyatro okulunda okumadığını hatırlatan Barış Koçak, şunları söyledi: "Oyunculuk konusunda öğrenmem gereken çok şey var. Bu nedenle dahil olduğum her proje benim için bir okul kadar önemli. Kalpten gelen bir duyguyla rolümün hakkını vermeye çalışıyorum." | |
| | | princess' özel üye
| Konu: Geri: hatırla sevgili haberler Paz Şub. 17, 2008 9:20 am | |
| ikinci albüm yolda
müzik listelerde 70.sıra ile zirveye oturup pek cok ünlü sanatcının albümünü geride bırakan hatırla sevgilinin 2.ci albümü yakında cıkıyor albüm için yeni müzikler hazırlanıyor | |
| | | | hatırla sevgili haberler | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|